Ilyen vagyok! Milyen vagyok? – Beszélgessünk a tulajdonságokról!

Ahogy már korábbi gyerekkönyves posztjaimnál megszokhattátok, izgalmas mesekönyveket mutatok be anya- és illusztrátor szemmel. Két éves Szabi fiam pedig mindig lelkes segítőtársam az értékelésben!

Ebben a bejegyzésben egy olyan verses mesekönyvet mutatok be, ami segít eligazodni a kicsiknek az érzések, tulajdonságok kifejezésében. 

A könyvért köszönet a Napraforgó kiadónak!

ilyen vagyok milyen vagyok verses mesekönyv

Major Eszter: Ilyen vagyok! Milyen vagyok? Major-Takács Eszter illusztrációival

Nagy szavak, kicsiknek is!

Mielőtt anya lettem, sosem gondoltam volna, hogy egy kétéves gyerkőc már micsoda szókinccsel rendelkezik! Nem győzünk pislogni, hogy kisfiunk úgy szívja magába a szavakat, mint egy szivacs.

verses mesekönyv ajánló

Az Ilyen vagyok! Milyen vagyok? című verses mesekönyv pedig tökéletes arra, hogy a mindennapi életben elhangzó, de a kicsik számára elsőre messze nem egyértelmű szavak jelentésével is megismerkedjenek, mint például türelem, jószívűség, vagy hála.

kortárs gyerekversek

Kedves versek, komoly témákban

Major Eszter versei könnyedek, rövidek, kétéves kisfiam szívesen és érdeklődve hallgatja őket! 

Egyre központibb téma nálunk például a társaságban való viselkedés, akár játszótéren játszásról, akár az unokatesvérekkel közös programokról van szó. Ennek kapcsán azonnal nagy kedvenc lett a Jószívűség című versike, ami arról szól, hogy nyugodtan mutassuk meg a játékainkat a testvérünknek, barátainknak.

Színes illusztrációk egy kisfiú és kislány mindennapjaiból

Major-Takács Eszter illusztrációi kedvesek, a rajzok nem túlbonyolítottak, minden oldalon pont annyi rajz szerepel, ami könnyen feldolgozhatóvá teszi a jelenetet a kicsik számára is. (Sok “böngésző típusú” mesekönyvünk van, így örülök, ha van olyan kötetünk is, amiben nem kell elveszni a zsúfolt részletekben!)

Egyetlen észrevételem talán az illusztrációkkal kapcsolatban, hogy az én szemem el tudna viselni hozzá egy picit élénkebb színeket. Talán ezt csak a főszereplő kislány fekete haja miatt érzem. Mindenesetre Szabi fiam nem ragad le az ilyesmin, nagyon lelkesen lapozgatja a könyvet.  

Hány éves kortól ajánlom?

Bátran ajánlom már két-három éves kortól! Esetleg a “bonyolultabb” szavakat, mint a mértékletesség vagy megbízhatóság leegyszerűsítve írjuk körül a kisebbeknek, de szerintem (az itthoni tapasztalatok alapján) a könyvben szereplő kifejezések jórésze már bőven befogadható két-három éveseknek is!

A rajzok és versek pedig mindenképpen szórakoztatóak még akkor is, ha az egyes szavak jelentése még egy kicsit távolabbi. Nem az a cél, hogy a gyerkőc tökéletesen tisztában legyen minden egyes kifejezéssel, hanem hogy beszélgessünk, meséljünk a témában.

Ilyen vagyok! Milyen vagyok? Véleményem röviden:

  • Versek: 10/10
  • Illusztrációk 8/10
  • Strapabíróság: 9/10 (Nagyobb alakú, 21×21 cm, vastag kartonlapok, a bélelt “pufi borítót” pedig jó kézbevenni!)

Az Ilyen vagyok! Milyen vagyok? egy nagyon hasznos és szép verses mesekönyv, ha szeretnénk a gyerekekkel a különböző erényekről, tulajdonságokról és érzésekről beszélgetni! 🙂

Érdekelnek további mesekönyv ajánlók?

Csatlakozz (privát) Facebook közönsségünkhoz, ahol megoszthatjuk egymással a mesekönyvek, gyerekkönyvek világában szerzett tapasztalatainkat!

Ezen kívül a friss blogejegyzésekről mindig hírt adok instagramon is.

Miket írók én?

Boszorkányos hírnév

Boszorkányos hírnév ifjúsági regény

(Ifjúsági regény 8 éves kortól)

Egy ifjú boszorkány, egy videoblogger palánta, néhány gonoszkodó osztálytárs, na meg egy híressé vált videó! Mi baj történhetne…?

Poison of love

Poison of Love ifjúsági regény

(Ifjúsági regény 14 éves kortól)

„Natalie Bat, az ízig-vérig rocker kamaszlány bármit megtenne azért, hogy találkozhasson kedvenc rockbandája, a Poison of Love imádott énekesével, Adrian Arronnal.

Gallay-Nagy Krisztina illusztrátor, író

2016-ban végeztem az Óbudai Egyetemen formatervező mérnökként, azóta grafikusként dolgozom, 2019 óta szabadúszó grafikus/illusztrátorként. Saját, kitalált történeteim szereplői „papírra vetése” mellett úgy gondoltam, miért is ne szerezhetnék örömet azzal, hogy nagyon is hús-vér emberek egy-egy fontos pillanatát örökítem meg. Bővebben

Hogy tetszett a bejegyzés?

Segíts visszajelzéseddel az oldal folyamatos fejlesztésében! 🙂

Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazatok szám 1

Legyél Te az első, aki szavaz!