foglalkoztató füzetek 5 éves kortól

Foglalkoztató füzetek a tudatosság jegyében – Már 5 éves kortól

A korábbi, tavaszi és húsvéti hangulatú foglalkoztató füzetek után most az Élj tudatosan sorozat két foglalkoztató füzetét hoztam, amik nemcsak szórakoztatóak, hanem segítenek a gyermekeknek jobban megérteni az érzelmeiket és a körülöttük lévő világgal való kapcsolatukat. 

foglalkoztató füzetek

Az Így leszek egészséges és boldog az éntudatosság kialakításában nyújt segítséget, az Így lesz a bolygó egészséges és boldog pedig a környezettudatos életmód fontosságának megértésében segít. 

A foglalkoztató füzetekért köszönet a Napraforgó kiadónak!

Színes feladatok, lemosható tetoválások

A foglalkoztató füzetek felépítése hasonló, egyik az éntudatosság, másik a környezetvédelem témáját járja körül. Rajzolós, párosítós, színezős, sorbarakós és még rengeteg izgalmas feladat várja a gyerekeket bennük! 

Mindemellett pedig mindkét foglalkoztató füzet egy csomag biztonságos, lemosható tetoválást is tartalmaz, aminek garantáltan nagy sikere lesz a gyerekeknél!

Így lesz a bolygó egészséges és boldog

Fontos, hogy a gyerekek már kiskorban megismerkedjenek a környezettudatossággal, a környezetszennyezéssel kapcsolatos problémákról és azok megoldásával. Ebben tökéletes segítséget nyújtanak ezek a foglalkoztató füzetek!

A korai tudatosság felébresztése a fenntartható életmódra vonatkozóan segíti a gyerekeket abban, hogy megtanulják, hogyan takarékoskodjanak az energiaforrásokkal, hogyan használják újra a dolgokat és hogyan csökkentsék a hulladéktermelést. 

Az ilyen jellegű ismeretek a gyerekek számára nem csak az egészséges környezet megóvásában, hanem a jövőbeli életminőségük javításában is segítségükre lehetnek.

Kapcsold le a villanyt, ha kimész a szobából! - De miért is?

Nagyon tetszenek például azok az oldalak, ahol a saját háztartásunkban vehetjük sorra a gyerkőccel, hogy mennyire vagyunk környezettudatosak! 

Részletesen, gyerekek számára is érthetően leírja, hogy miért fontos lekapcsolni a villanyt. Ezek a játékos feladatok sokkal többet segítenek, mint az egyszerű szülői felszólítás, hogy “Kapcsold le a villanyt!” vagy “Ne pancsolj kézmosás közben!”

Együtt a környezetért!

Szabi fiam ugyan még csak kétéves, így ezek a foglalkoztatófüzetek csak később fognak előkerülni, de már most igyekszünk az ő szintjén bevezetni a környezettudatosságba, mint például a szelektív hulladékgyűjtés. 

Ez a foglalkoztató füzet remek tippeket ad kisebb gyerekek szüleinek is arra, hogy miként lehet majd szép fokozatosan továbbhaladni a témában! 

Így leszek egészséges és boldog

Az éntudatossággal való ismerkedés már kiskorban segíthet abban, hogy a gyerekek megismerjék és elfogadják saját érzéseiket, gondolataikat és cselekedeteiket. Az éntudatosság fejlesztésével megtanulják, hogyan kommunikáljanak hatékonyan másokkal, ezáltal pedig boldog és sikeres felnőtté válljanak.

Lássuk be, az éntudatossággal gyakran még felnőttként is meggyűlik a bajunk, és úgy gondolom, szerencsések vagyunk, hogy a most kicsik számára egyre többi ismeret elérhető ebben a témában. 

Ép testben ép lélek!

A foglalkoztató füzet első fele a mozgás és egészséges táplálkozás témáját járja körül színezős, párosítós, rövid kitöltős feladatok segítségével. 

Többek közt a reggeli és esti rutin kialakításához is vannak szórakoztató feladatok, valamint a jógapózokkal is ismerkedhetünk!

A füzet második felében pedig főleg az érzések, hangulatok témakörének körüljárása kerül elő, nagyon hasznos, relaxációhoz, ellazuláshoz segítő feladatokat is találunk, vidám köntösbe burkolva.

Még így harminc éves fejjel is jópofák és hasznosak a feladatok!

Fejlődjünk közösen!

Úgy gondolom, nincs olyan felnőtt, akire ne férne rá rendszeresen az “önfejlesztés”, jómagam nagyon szeretem az önfejlesztő témájú könyveket, azonban szülőként jóval kevesebb időm van ilyesmivel foglalkozni. Kössük hát össze a “kellemeset a hasznossal”, és amíg gyermekünknek segítünk megismerkedni az egészséges életmódhoz szükséges alapvető feltételekkel, bizony nem árt saját magunk számára is átismételni a dolgokat! 

Mi is nyugodtan elvégezhetjük a stresszlevezető gyakorlatokat!

Hány éves kortól ajánlom ezeket a foglalkoztató füzeteket?

Az Élj tudatosan sorozathoz tartozó foglalkoztató füzetekhez a kiadó ajánlása 5 éves kortól, amivel abszolút egyet is értek. Iskolára készülőknek, kisiskolásoknak tökéletes feladatok vannak benne. 

A kedves, színes, vidám, gyerekeket célzó képi világ alatt azonban olyan témák bújnak meg, amely minden, nagyobb korosztály számára is fontos, 10-12 éveseknek még bőven a kezébe nyomnám a füzeteket! (Nagyobbaknak, akár felnőtteknek is, csak ők valószínűleg már túl gyerekesnek tartanák a rajzokat. 😀 )

Összegzés:

Az Élj tudatosan egy nagyon szuper foglalkoztató füzet sorozat a Napraforgó kiadó kínálatában, én nagyon várom már, hogy Szabi fiamnak is aktuális legyen!

Addig pedig gyönyörködünk a szépséges illusztrációkban, és az ő szintjén ismerkedünk ezekkel a fontos témákkal! 

Érdekelnek további mesekönyv ajánlók?

Csatlakozz (privát) Facebook közönsségünkhoz, ahol megoszthatjuk egymással a mesekönyvek, gyerekkönyvek világában szerzett tapasztalatainkat!

Ezen kívül a friss blogejegyzésekről mindig hírt adok instagramon is.

Miket írók én?

Boszorkányos hírnév

Boszorkányos hírnév ifjúsági regény

(Ifjúsági regény 8 éves kortól)

Egy ifjú boszorkány, egy videoblogger palánta, néhány gonoszkodó osztálytárs, na meg egy híressé vált videó! Mi baj történhetne…?

Lizi varázserejét egészen idáig sikerült titokban tartania az iskolában, ám az osztályba érkező új lány, Szofi gyanút fog.

Lizi barátságos közeledése ellenére Szofi elhíreszteli Lizi boszorkányságát, és azt állítja, aki a boszorkányhoz ér, ragyás lesz. Szofi és osztálytársai addig feszítik a húrt, amíg Lizi jókora galibát okoz a varázserejével.

Poison of love

Poison of Love ifjúsági regény

(Ifjúsági regény 14 éves kortól)

„Natalie Bat, az ízig-vérig rocker kamaszlány bármit megtenne azért, hogy találkozhasson kedvenc rockbandája, a Poison of Love imádott énekesével, Adrian Arronnal. 

A bármit pedig igen tág fogalom, kiváltképp, ha az ember édesapja egy időgépen dolgozik egy kétes hátterű cégnél. Így történhet, hogy Nat egy osztályba kerül rajongása tárgyával, a leendő rocksztárral. Adrian azonban tinédzserként közel sem olyan, amilyennek egy szerelmes rajongó a hírhedt frontembert képzeli.” 

Gallay-Nagy Krisztina illusztrátor, író

2016-ban végeztem az Óbudai Egyetemen formatervező mérnökként, azóta grafikusként dolgozom, 2019 óta szabadúszó grafikus/illusztrátorként. Saját, kitalált történeteim szereplői „papírra vetése” mellett úgy gondoltam, miért is ne szerezhetnék örömet azzal, hogy nagyon is hús-vér emberek egy-egy fontos pillanatát örökítem meg. Bővebben

Hogy tetszett a bejegyzés?

Segíts visszajelzéseddel az oldal folyamatos fejlesztésében! 🙂

Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazatok szám 3

Legyél Te az első, aki szavaz!