húsvéti kifestőkönyv gyerekeknek

Egy különleges húsvéti kifestőkönyv – Húsvéti ajándék gyerekeknek!

Az előző bejegyzésekben bemutattam már pár szuper húsvéti mesekönyvet, ebben a posztban pedig egy igazi különlegességet hoztam! Ez a varázslatos húsvéti kifestőkönyv kicsiknek és nagyobbacskáknak is egyaránt remek szórakozást fog nyújtani akár húsvéti előtti hangolódásként, akár húsvéti ajándékként!

húsvéti ajándék gyerekeknek

Keltsétek életre a kedves versikékhez kapcsolódó húsvéti képeket a varázstoll segítségével!

Kétéves kisfiammal nagyon szeretünk mindenféle barkácsolós elfoglaltságot, legyen szó rajzolásról, gyurmázásról, zsírkrétáról. Így egyértelmű volt, hogy kipróbáljuk a Napraforgó kiadó Varázstoll sorozatának húsvéti verzióját!

A könyvért köszönet a Napraforgó kiadónak!

napraforgó kiadó varázstoll vélemény
Varázstoll, kétéves kisfiam kezében

Hogyan működik a Varázstoll?

A lapok egy olyan speciális réteggel vannak bevonva, amit ha víz ér, felbukkan alatt a színes kép„Varázstoll” is jár a könyvecskéhez, amit nagyon egyszerű megtölteni, és remekül adagolja a vizet. Úgy van kialakítva, hogy ne ússzon minden, hanem csak annyi víz kerüljön a lapra, amennyi szükséges.

Varázstoll: Húsvéti különleges kifestőkönyv

Meg is mutatom videón, mert bevallom, amikor először találkoztam vele a Napraforgó kiadó honlapján, nem igazán tudtam elképzelni, hogyan is működik:

@gallaynagykrisztina Kétéves kisfiammal nagyon szeretünk mindenféle barkácsolós elfoglaltságot, legyen szó rajzolásról, gyurmázásról, zsírkrétáról. Így egyértelmű volt, hogy kipróbáljuk a @Napraforgó🌻 kiadó Varázstoll sorozatának húsvéti verzióját! 😊🐰 A lapok egy olyan speciális réteggel vannak bevonva, amit ha víz ér, felbukkan alatt a színes kép. Egy remek "varázstoll" is jár a könyvecskéhez, amit nagyon egyszerű megtölteni vízzel, aztán pedig remekül adagolja az ecset részbe a vizet, hogy ne ússzon minden, hanem csak annyi víz kerüljön a lapra, amennyi szükséges. A legjobb, hogy amint a nedvesség felszárad, újra kifehéredik ez a speciális bevonat a lapokon, és újra meg újra elő lehet varázsolni a nedves tollal! 😊 Szabi fiamat remekül lefoglalja, de még nekem is szórakoztató közös program a "festegetés"! ❤️ #gyerekkönyv #húsvét #magyartiktok #könyvajánló #anyavagyok #gyerekkelazélet #mesekönyv ♬ Dreamy Vibes - Ocean Bay Jazz

A legjobb, hogy amint a nedvesség felszárad, újra kifehéredik ez a speciális bevonat a lapokon, és újra meg újra elő lehet varázsolni a nedves tollal

A könyvecskében egyébként összesen 4 rajzos oldal található, de szerintem ár-érték arányban megéri, főleg, hogy újra meg újra “ki lehet színezni” a képeket.

Hány éves kortól ajánlom?

Szabi fiam pont húsvétkor lesz két éves, gyakran rajzolunk zsírkrétával, ceruzával, és úgy összességében minden kreatív foglalkozás nagyon érdekli. (Még jó hogy, ha már illusztrátor az anyukája! :D)

A Varázstoll is már a csomagolásban felkeltette az érdeklődését, és hamar rá is érzett a használatára. Nagyon praktikus, tényleg nem folyik túl, egyszerű vele festegetni. Persze kétévesen a kis kezecske még nem tökéletes festői érzékkel húzza a vonalakat, de minden vonalhúzásnál izgalmas, ahogy felbukkan egy-egy színes részlet.

varázstoll a napraforgó kiadótól

Varázstoll vélemény röviden:

  • Szöveg: Metovics Éva versei tökéletesen passzolnak a rajzokhoz, jó őket felolvasni a festegetéshez. 
  • Illusztrációk: Aranyos rajzok, de igazából a technológia ami nekem különösen tetszik!
  • Kivitelezés: Nagyon szuper az egész Varázstoll ötlet, a papír kellő vastagságú és bevonatú, hogy ne ázzon át a víztől!
húsvéti ajándék gyerekeknek

Összességében nálunk nagy befutó lett a Varázstoll, nem számítottam rá, hogy ennyire jó szórakozás lesz még nekem is! Tökéletes kézműveskedős program a zsírkréta és ceruza után, de még a vízfestékkel való ismerkedés előtt is! 

Húsvét után érdemes egy pillantást vetni a Napraforgó kiadó Varázstoll sorozatának többi részére is!

húsvéti kifestőkönyv

Érdekelnek további mesekönyv ajánlók?

Csatlakozz (privát) Facebook közönsségünkhoz, ahol megoszthatjuk egymással a mesekönyvek, gyerekkönyvek világában szerzett tapasztalatainkat!

Ezen kívül a friss blogejegyzésekről mindig hírt adok instagramon is.

Miket írók én?

Boszorkányos hírnév

Boszorkányos hírnév ifjúsági regény

(Ifjúsági regény 8 éves kortól)

Egy ifjú boszorkány, egy videoblogger palánta, néhány gonoszkodó osztálytárs, na meg egy híressé vált videó! Mi baj történhetne…?

Poison of love

Poison of Love ifjúsági regény

(Ifjúsági regény 14 éves kortól)

„Natalie Bat, az ízig-vérig rocker kamaszlány bármit megtenne azért, hogy találkozhasson kedvenc rockbandája, a Poison of Love imádott énekesével, Adrian Arronnal.

Gallay-Nagy Krisztina illusztrátor, író

2016-ban végeztem az Óbudai Egyetemen formatervező mérnökként, azóta grafikusként dolgozom, 2019 óta szabadúszó grafikus/illusztrátorként. Saját, kitalált történeteim szereplői „papírra vetése” mellett úgy gondoltam, miért is ne szerezhetnék örömet azzal, hogy nagyon is hús-vér emberek egy-egy fontos pillanatát örökítem meg. Bővebben

Hogy tetszett a bejegyzés?

Segíts visszajelzéseddel az oldal folyamatos fejlesztésében! 🙂

Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazatok szám 1

Legyél Te az első, aki szavaz!