húsvéti mese könyvajánló

Húsvéti mese – Könyvajánló magyar húsvéti hagyományokkal!

Korábbi bejegyzésemben egy kisebbeknek is szóló húsvéti mesekönyvet ajánlottam, mostani mesekönyvünk pedig a nagyobbacskáknak, óvodásoknak, kisiskolásoknak mutatja be a magyar húsvéti hagyományokat, népszokásokat.

húsvéti mesekönyv ajánló

A húsvét az egyik legfontosabb keresztény ünnep, a gyerekek számára azonban főleg a húsvéti csokitojást és a húsvéti nyuszi okozza az örömet, na meg a húsvéttal kapcsolatos szokások, mint a csokitojás keresés vagy locsolkodás. 

Az húsvéti ünnepkörhöz viszont sokkal több vidám és színes tradíció kapcsolódik, amibe érdemes bevezetni már az egész kicsiket is! 

Scolar kiadó “Hagyományaink” sorozatában megjelent Húsvéti mese tökéletes lehetőséget nyújt, hogy a magyar húsvéti szokásokkal megismertessük a csemetét. A könyvért hálás köszönet a kiadónak! 

húsvéti ajándékötlet

Húsvéti hagyományaink, népszokásaink kedves történetbe ágyazva

Takács Viktória oldalról oldalra kalauzol el bennünket virágvasárnaptól egészen a húsvét hétfőig. A történet főszereplője Dóri, aki külföldre költözött unokatestvérével, Annával járják végig a nagyhét eseményeit. 

Felnőtt fejjel is jó újra olvasni olyan hagyományokról, mint például a kiszehajtás vagy villőzés. Utóbbira bevallom, már nem is emlékeztem, hogy a húsvéti ünnepekhez tartozik!

kiszehajtás

Természetesen elmaradhatatlan a tojásfestés, locsolkodás és a húsvéti lakoma! A történet eseményei a 25 oldalas mese lévén pörgősek, de remek lehetőséget adnak, hogy saját szavainkkal részletesebben is belemélyedjünk egy-egy esemény részletezésébe. 

Takács Viktória színes és vidám illusztrációi pedig frappánsan megragadják egy-egy népszokás hangulatát, öröm a könyvet lapozgatni. 

mesekönyv húsvétra

Hány éves kortól ajánlanám?

Ezt a szépséges mesekönyvet nagyjából 4-5 éves kortól ajánlanám, amikor már érdeklik őket a különböző szokások. Mivel nekem inkább az 1-2 éves korosztállyal van tapasztalatom, így jelenleg főként a színes képeket nézegettük, de az is remek szórakozást nyújt húsvétra hangolódva.

Kisiskolásoknak önálló olvasmányként is remek kis könyv lehet!

húsvéti mesekönyv ajánló

Húsvéti mese vélemény röviden:

  • Történet: 9/10 (Fiús anyukaként örömmel megszavaztam volna egy kisfiú főszereplőt is, de persze így is remek kis történet!)
  • Illusztrációk: 9/10
  • Strapabíróság: 10/10 (klasszikus keményfedelű, cérnafűzött könyv
húsvéti hagyományok mesekönyv

Jó szívvel ajánlom a Scolar kiadó Hagyományaink sorozatának Húsvéti mese kötetét bármelyik családi könyvespolcra! Remek húsvéti ajándék lehet a csokinyuszik mellé, vagy akár húsvét előtti hangolódásként. 

mesekönyv húsvétra

Érdekelnek további mesekönyv ajánlók?

Csatlakozz (privát) Facebook közönsségünkhoz, ahol megoszthatjuk egymással a mesekönyvek, gyerekkönyvek világában szerzett tapasztalatainkat!

Ezen kívül a friss blogejegyzésekről mindig hírt adok instagramon is.

Miket írók én?

Boszorkányos hírnév

Boszorkányos hírnév ifjúsági regény

(Ifjúsági regény 8 éves kortól)

Egy ifjú boszorkány, egy videoblogger palánta, néhány gonoszkodó osztálytárs, na meg egy híressé vált videó! Mi baj történhetne…?

Poison of love

Poison of Love ifjúsági regény

(Ifjúsági regény 14 éves kortól)

„Natalie Bat, az ízig-vérig rocker kamaszlány bármit megtenne azért, hogy találkozhasson kedvenc rockbandája, a Poison of Love imádott énekesével, Adrian Arronnal.

Gallay-Nagy Krisztina illusztrátor, író

2016-ban végeztem az Óbudai Egyetemen formatervező mérnökként, azóta grafikusként dolgozom, 2019 óta szabadúszó grafikus/illusztrátorként. Saját, kitalált történeteim szereplői „papírra vetése” mellett úgy gondoltam, miért is ne szerezhetnék örömet azzal, hogy nagyon is hús-vér emberek egy-egy fontos pillanatát örökítem meg. Bővebben

Hogy tetszett a bejegyzés?

Segíts visszajelzéseddel az oldal folyamatos fejlesztésében! 🙂

Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazatok szám 1

Legyél Te az első, aki szavaz!