karácsonyi mesekönyvek

Karácsonyi mesekönyvek 1-2 éves kortól || Három ünnepi gyerekkönyv

Üdvözöllek mesekönyv ajánló cikksorozatom második ünnepi hangulatú posztjánál, melyben anya és illusztrátori szemmel mutatok be karácsonyi mesekönyveket 1-2 éves kortól: Másfél éves kisfiammal közös újabb karácsonyi kedvenceinket.

(Előző karácsonyi könyvajánló posztomat itt találod.)

Ebben a bejegyzésben a Scolar Kiadó három gyönyörű karácsonyi mesekönyvét mutatom be, amik tökéletes lapozgatni való már 1-2 éves kortól. A könyvekért ezúton is köszönet a kiadónak!

Karácsonyi mesekönyvek 1-2 éves kortól:

Karácsonyi mesekönyvek 1-2 éves kortól

Karácsonyi mesekönyvekről pár gondolat:

A karácsonyi mesekönyv műfaj egy érdekes kérdés, hiszen első ránézésre eléggé be van határolva az aktuálissága.

Első kérdés például, hogy mikor kapja meg a gyerkőc a karácsonyi mesekönyvet?

  • Egyrészt természetesen nagyon jól mutat a karácsonyfa alatt karácsonyi ajándékként!
  • Másrészt tökéletes alkalom a Mikulás. Egy könyv pont ideális maradandó ajándék a csoki, narancs, földimogyoró kombinációk mellé.
  • És ne felejtsük el azt sem, hogy a gyerekek sokkal szabadabban gondolkodnak, mint a felnőttek! A gyerekeknek nem kell karácsonyi időszak, hogy örömmel lapozzák át a könyveket! (Közben pedig mi, szülők is feltöltődhetünk karácsonyi hangulattal az év bármely szakában!)
scolar kiadó karácsonyi mesekönyvek

Jöjjön tehát három karácsonyi mesekönyv 1-2 éves kortól, melyeket örömmel lapozgatunk a kisfiammal!

Keress, találj, mesélj! - Télen

Azt kell mondjam, már-már függőséggé vált nálam a Scolar kiadó böngészőinek gyűjtése, mert úgy tűnik, lehetetlen velük mellélőni! Szabi 8 hónapos korában, Mikulásra kapta meg az első böngészőjét, akkor még egy Keress, találj, mesélj! mini verzióját. Azóta jócskán megszaporodott a gyűjtemény!

böngésző mesekönyv, Keress, találj, mesélj! - Télen

A Keress, találj, mesélj! – Télen is abszolút hozza a megszokott minőséget, gyönyörű és részletes illusztrációk, téli, ünnepi hangulatban: Sütemény sütés, karácsonyi vásár, szánkó barkácsolás a nagypapával és még megannyi kedves jelenet keresgélni valókkal.

(Reméljük, valamikor mi is látunk legalább fele annyi havat, mint a képeken!)

Barbara Jelenkovich illusztrátor stílusa visszaköszön a többi „évszakos” böngészőből, így külön tetszik, hogy akár több könyvet egyszerre bevonva még izgalmasabb lehet a böngészés.

scolar kiadó böngésző
Fönt: Keress, talál, mesélj! Ősszel, alatta Télen

Amit még nagyon szeretek ebben a sorozatban, hogy váltakoznak a nagyon mozgalmas, apró részletes, nyüzsgő oldalak (például karácsonyi készülődés az óvodában), és a meghitt jelenetek (apuka játszik a gyerekekkel a szobában).

Keress, találj, mesélj! Télen - vélemény röviden:

  • Szöveg: 9/10
  • Illusztrációk: 10/10
  • Strapabíróság: Az eddigi böngészőink is bírják a napi szintű lapozgatást (csak a gerincükön látszik az igénybevétel), szerintem ezzel sem lesz másképp!

Első karácsonyi dalos mesekönyvem

Egy újabb gyönyörű kiadvány, ami már ideális 1-2 éves kortól a karácsonyi hangolódásra.

Tíz rövid mese és kilenc kottázott karácsonyi ének található benne, varázslatos illusztrációkkal. A mesék tökéletesek az 1-2 éves hallgatóságnak is, pont olyan hosszúságúak hogy biztos nem unják el magukat rajta. Pár soros, meghitt kis történetek a karácsonyra készülve, vagy éppen az ünnepi nyüzsgés alatt egy kis pihenésként.

Karácsonyi mesekönyvek 1-2 éves kortól

Ami igazán megfogott ebben a karácsonyi mesekönyvben, azok a dalok! Sokat éneklek a kisfiamnak, így nagyon megörültem, hogy ebben a keménylapos könyvben a kilenc dal között megtalálható az összes olyan klasszikus ének, melyeket az én gyerekkoromban énekeltünk karácsonykor! (Mennyből az angyal, Pásztorok, pásztorok, Csendes éj, stb.)

Ezt a mesekönyvet jó szívvel ajánlom azoknak a szülőknek, aki a klasszikus, „Jézuskás, angyalos, betlehemes” karácsonyi hangulatra vágynak. Be kell valljam, ez a könyv igazán kedves, nosztalgikus színfolt számomra a megannyi „hollywoodi stílusú”, Télapós karácsonyi mese kötött.

Első karácsonyi dalos mesekönyvem vélemény röviden:

  • Szöveg, dalok: 10/10
  • Illusztrációk: 10/10
  • Strapabíróság: A böngészőknél kicsit vékonyabb karton, de minőségi kötés, kicsi kezekben is jól bírja a lapozgatást.

Mikulás utca – Karácsonyi házacskáim

Elképesztően cuki kis karácsonyi könyvcsomag, három házikó alakú könyvecskével. Már a csomagolása is nagyon hangulatos, tökéletes kis ajándéknak való.

A kiadó ajánlása 1 éves kortól, és valóban, ezek az apró könyvecskék rögtön lenyűgözik már a legkisebbeket is. Másfél éves kisfiam is hatalmas örömmel vette kézbe a házikókat.

karácsonyi gyerekkönyv ajánló

A bájos külső legalább ennyire aranyos belsőt takar: a három házikó három külön kis történet, az egyik a hóember házába kalauzol el minket, ahol a pingvinekkel bulizhatunk, a másik a karácsonyi ajándékokat szorgosan készítő manók gyárát mutatja be, a harmadikban pedig a Mikulás és felesége ünnepi készülődésébe leshetünk be.

A rajzok is nagyon aranyosak, és az apró mérethez képest nagyon részletes kis házbelsőket mutatnak be, öröm őket nézegetni! Pont elég hozzájuk az egy-egy rövid mondatocska.

Mikulás utca – Karácsonyi házacskáim vélemény röviden:

  • Szöveg: 10/10
  • Illusztrációk: 10/10
  • Strapabíróság: Az apró méret miatt kíváncsi vagyok, mennyire fogja bírni az igénybevételt, mert a ház forma miatt elég rövid a gerince. Jövő karácsonyig meglátjuk!

Összegzés:

Másfél éves kisfiunk kedvencei egyértelműen a Mikulás utca házacskái, pont tökéletes lapozgatni való az (amúgy nem is olyan apró…) kezébe.

Felnőtt szemmel nálam az Első karácsonyi dalos mesekönyvem a befutó, még sok karácsonykor elő fog kerülni nálunk, ebben biztos vagyok! (És végre talán megjegyzem sorrendben a Mennyből az angyal versszakait! 😀 )

A bemutatott könyvek mind megvásárolhatóak a Scolar Kiadó webshopjában és a könyvesboltokban.

Érdekelnek további mesekönyv ajánlók?

Csatlakozz (privát) Facebook közönsségünkhoz, ahol megoszthatjuk egymással a mesekönyvek, gyerekkönyvek világában szerzett tapasztalatainkat!

Ezen kívül a friss blogejegyzésekről mindig hírt adok instagramon is.

Miket írók én?

Boszorkányos hírnév

Boszorkányos hírnév ifjúsági regény

(Ifjúsági regény 8 éves kortól)

Egy ifjú boszorkány, egy videoblogger palánta, néhány gonoszkodó osztálytárs, na meg egy híressé vált videó! Mi baj történhetne…?

Lizi varázserejét egészen idáig sikerült titokban tartania az iskolában, ám az osztályba érkező új lány, Szofi gyanút fog.

Lizi barátságos közeledése ellenére Szofi elhíreszteli Lizi boszorkányságát, és azt állítja, aki a boszorkányhoz ér, ragyás lesz. Szofi és osztálytársai addig feszítik a húrt, amíg Lizi jókora galibát okoz a varázserejével.

Poison of love

Poison of Love ifjúsági regény

(Ifjúsági regény 14 éves kortól)

„Natalie Bat, az ízig-vérig rocker kamaszlány bármit megtenne azért, hogy találkozhasson kedvenc rockbandája, a Poison of Love imádott énekesével, Adrian Arronnal. 

A bármit pedig igen tág fogalom, kiváltképp, ha az ember édesapja egy időgépen dolgozik egy kétes hátterű cégnél. Így történhet, hogy Nat egy osztályba kerül rajongása tárgyával, a leendő rocksztárral. Adrian azonban tinédzserként közel sem olyan, amilyennek egy szerelmes rajongó a hírhedt frontembert képzeli.” 

Gallay-Nagy Krisztina illusztrátor, író

2016-ban végeztem az Óbudai Egyetemen formatervező mérnökként, azóta grafikusként dolgozom, 2019 óta szabadúszó grafikus/illusztrátorként. Saját, kitalált történeteim szereplői „papírra vetése” mellett úgy gondoltam, miért is ne szerezhetnék örömet azzal, hogy nagyon is hús-vér emberek egy-egy fontos pillanatát örökítem meg. Bővebben

Hogy tetszett a bejegyzés?

Segíts visszajelzéseddel az oldal folyamatos fejlesztésében! 🙂

Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazatok szám 3

Legyél Te az első, aki szavaz!