barátkozz a rockzenével ajánló

Barátkozz a rockzenével! – zenélő mesekönyv kicsiknek és nagyoknak

Üdvözöllek mesekönyv ajánló poszt sorozatom újabb részénél, ahol anya és illusztrátori szemmel mutatok be izgalmas és minőségi gyerekkönyveket. 

Mostani könyvünk, a Barátkozz a rockzenével! kicsit kilóg a sorból, ugyanis eddig inkább az 1-2 éves korosztályra koncentráltam másfél éves kisfiam miatt, ezt a könyvet viszont bátran ajánlom nagyobbaknak is! 

hangos mesekönyv

A könyvért köszönet a Napraforgó kiadónak!

Lássuk, mi a másfél éves kisfiammal közös véleményünk, tapasztalatunk a Barátkozz a rockzenével! mesekönyvről!

Már amikor a borítóját és címét megláttam, tudtam, hogy nekünk ez a könyv KELL.

Leplezetlenül rockzene rajongó vagyok, tinédzser éveim jelentős részét fekete cuccokban, szegecses karkötőkkel és fekete-piros szemfestékkel töltöttem. (Nem véletlenül írtam egy ifjúsági regényt is egy kitalált rockzenekar, a Poison of Love főszereplésével.)

Barátkozz a rockzenével illusztráció

Az illusztrációkról:

A Barátkozz a rockzenével! kézhez kapva sem okozott csalódást! Nagyalakú, keménytáblás, hátul hangmodullal, belelapozva pedig gyönyörű, színes illusztrációkkal.

Kasandra illusztrációiba azonnal beleszerettem, már első pillantásra is magával ragadott a rockzenekar próbatermi hangulata, középpontban a nagyon vagány, egykor rocksztár nagyival.

barátkozz a rockzenével

A történetről:

“Még a nagymamák is voltak fiatalok egyszer… Ági nagyi játékra hívja az unokáját és barátait, a Rockegerek banda tagjait: találják ki, milyen hangszeren játszott a nagyi fénykorában, amikor maga is rocksztár volt! Vajon sikerül kitalálni? 

Játék közben, a hangmodul segítségével az olvasók is megismerkednek a rockzene legfontosabb hangszereivel.”

Barátkozz a rockzenével

Rövid, szórakoztató szöveg arról, ahogy a gyerekek találgatják a nagyi hangszerét. Másfél éves kisfiamnak is úgy ahogy végig lehet mesélni az egészet, bár természetesen őt a zenék jobban lekötik. Nagyobbaknak a mese is kellőképpen izgalmas, még felnőttként olvasva is remek szórakozást nyújt.

barátkozz a rockzenével zenélő mesekönyv

Zenék és hangmodul:

A könyvhöz válogatott zenerészletek szerencsére még hosszas nyomkodás után is elviselhetőek, talán csak egy hangszernél lett kicsit furán megvágva választott dal.

A könyv végén egyébként az összes zeneszám forrása fel van tüntetve, ami nekem külön szimpatikus.

Barátkozz a rockzenével vélemény

Személyes vélemény, hogy szerintem pont a végére szánt „finálé” zene nem passzol a könyv ’70-es évekbeli hippis-rockos hangulatához. De valószínűleg az olvasóközönség nem fogja ezt felróni. 🙂

zenélő mesekönyv

Hány éves kortól ajánlom?

Szabi fiam nem sokkal múlt másfél éves, és már nagyon lelkesen lapozgatjuk! Egyik kedvenc könyve lett, napi szinten előkerül.

Azt azonban fontos megjegyeznem, hogy a kiadó ajánlása 5 éves kortól, hiszen egy vékony lapos, cérnafűzött könyvről van szó. Én jó szívvel ajánlom kisebbeknek is, viszont felnőtt segítség szükséges hozzá, hiszen a kicsik még nem fogják tudni „rendeltetésszerűen használni”.

Viszont közös nézegetésre, zenehallgatásra bátran ajánlom akár másfél éves kortól!

zenélő mesekönyv kicsiknek és nagyoknak

Barátkozz a rockzenével! vélemény röviden:

  • Illusztrációk: 10/10
  • Szöveg: 10/10
  • Zenék: 9/10
  • Strapabíróság: 7/10 (Mivel a hangmodul gombjait a „lapokon át” kell nyomkodni, így kisebb vagy hevesebb mozgású gyerekeknél könnyen gyűrdőhet.)
rockzenés könyv

Összességében Szabi fiam kedvenc könyvei közé lépett elő a Barátkozz a rockzenével!, aminek kifejezetten örülök, mert mi is a rockzene nagy rajongói vagyunk, ezt a könyvet pedig még sokadjára is szórakoztató lapozgatni!

Érdekelnek további mesekönyv ajánlók?

Csatlakozz (privát) Facebook közönsségünkhoz, ahol megoszthatjuk egymással a mesekönyvek, gyerekkönyvek világában szerzett tapasztalatainkat!

Ezen kívül a friss blogejegyzésekről mindig hírt adok instagramon is.

Miket írók én?

Boszorkányos hírnév

Boszorkányos hírnév ifjúsági regény

(Ifjúsági regény 8 éves kortól)

Egy ifjú boszorkány, egy videoblogger palánta, néhány gonoszkodó osztálytárs, na meg egy híressé vált videó! Mi baj történhetne…?

Poison of love

Poison of Love ifjúsági regény

(Ifjúsági regény 14 éves kortól)

„Natalie Bat, az ízig-vérig rocker kamaszlány bármit megtenne azért, hogy találkozhasson kedvenc rockbandája, a Poison of Love imádott énekesével, Adrian Arronnal.

Gallay-Nagy Krisztina illusztrátor, író

2016-ban végeztem az Óbudai Egyetemen formatervező mérnökként, azóta grafikusként dolgozom, 2019 óta szabadúszó grafikus/illusztrátorként. Saját, kitalált történeteim szereplői „papírra vetése” mellett úgy gondoltam, miért is ne szerezhetnék örömet azzal, hogy nagyon is hús-vér emberek egy-egy fontos pillanatát örökítem meg. Bővebben

Hogy tetszett a bejegyzés?

Segíts visszajelzéseddel az oldal folyamatos fejlesztésében! 🙂

Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazatok szám 1

Legyél Te az első, aki szavaz!