húsvéti mesekönyv

A legmókásabb húsvéti mesekönyv – Nyuszi, tojás, húsvétolás könyvajánló

A húsvét mindenképpen dobogós helyen van, ha a gyerekek számára legizgalmasabb magyar ünnepekről van szó. Már a legkisebbek érdeklődését is felkelti a puha, bolyhos nyuszi, na meg a színes húsvéti tojások. 

Ebben a bejegyzésben egy olyan húsvéti mesekönyvet mutatok be, ami garantált szórakozás lesz kicsiknek, és nagyoknak egyaránt! Én még felnőtt fejjel sem győzök betelni a mókás rajzokkal! 

A könyvért ezúton is köszönet a Scolar kiadónak

húsvéti mesekönyv

Nyuszi, tojás, húsvétolás - Nyuszi Gyuszi és lelkes segítői

Első kézbevételre „böngésző hangulatú” könyvecske (145 x 205 mm), nyüzsgő oldalakkal, és rövid szövegekkel.

A Scolar kiadó 2023-as friss kiadványa a NY.U.SZ.I. Művek lelkes kis csapatának munkálatait mutatja be: Ki festi a húsvéti tojásokat, hogyan kerülnek azok a kert és a ház különböző pontjaira elrejtve? 24 színes, mókás oldalon keresztül követhetjük nyomon a cuki kis csapat ügyködését, és bizony izgalmas kalandokba is keverednek!

vicces húsvéti illusztráció

Húsvéti készülődés versbe szedve:

A gyerekek számára a húsvét egyik legizgalmasabb eseményének, vagyis a tojásvadászat készületeibe leshetünk be. Nyuszi Gyuszi és lelkes segítői (tyúkok, egér, béka, kacsák, csigák, és kedvencem, a náthás róka) rendíthetetlenül dolgoznak, minden oldalhoz a verses mese egy rövid versszaka tartozik.

Csillagos ötös lett a magyar fordítás, gördülékeny, vicces, kicsik számára is érthető. Szabi fiam csak áprilisban lesz két éves, de így is lelkesen hallgatja a történetet! 

húsvéti mesekönyv ajánló

A legszórakoztatóbb illusztrációk, amiket az utóbbi időben mesekönyvben láttam!

Bevallom, a borítóra ránézve nem lett azonnali a szerelem. Van rajta nyuszi, meg minden, böngészős sokadalom, de nem tűnt nagy extrának… Aztán elkezdtem figyelni a részletekre! Na, és akkor aztán már szerelem lett! De teljesen.

húsvéti mesekönyv kicsiknek

Túlzás nélkül mondom, hogy a felnőttek számára is legalább annyi izgalmas részletet rejtenek az oldalak, mint a gyerekeknek! Sőt, nem egy olyan apró részlet rejlik, amik kifejezetten a felnőttek szórakoztatására készültek, például a híres Dalí festmény húsvéti verziója a falon! Odáig vagyok ennek a könyvnek a képi világáért, nem tagadom, Ina Hattenhauer illusztrátor teljesen megvett magának vele!

húsvéti mesekönyv

Hány éves kortól ajánlom?

A kiadó ajánlása 3 éves kortól (ami érthető, hiszen egy hagyományos böngészőnél összetettebbek a rajzok és a szöveg is is hosszabb), de én bátran ajánlom már akár kisebbeknek is. Egy-egy oldalon elidőzve például remekül leköti a majd csak áprilisban két éves kisfiam figyelmét is.

Felső korhatárt pedig nem szabnék, mert olyan easter eggek (azaz magyarul húsvéti tojások, meglepetések) vannak az egyes oldalakon, hogy jó szívvel nyomom bármelyik felnőtt ismerősöm kezébe, még akkor is, ha nincs gyereke!

gyerekkönyv húsvétra

Nyuszi, tojás, húsvétolás véleményem röviden:

  • Szöveg: 10/10 (Remek versikék, szuper fordítás, a rajzokon is minden ici-pici felirat le lett fordítva!)
  • Illusztrációk 10+++/10 ( 😀 )
  • Strapabíróság: 10/10  (szokásos Scolar keménylapos minőség)
mesekönyv húsvétra

Összességében nagyon-nagyon jó szívvel ajánlom ezt a könyvecskét minden olyan szülőnek és gyereknek, akik egy nagy adag vidámságra vágynak a húsvét közeledtével. De húsvétra is tökéletes ajándék a csokinyuszik mellé!

nyuszi, tojás, húsvétolás

Érdekelnek további mesekönyv ajánlók?

Csatlakozz (privát) Facebook közönsségünkhoz, ahol megoszthatjuk egymással a mesekönyvek, gyerekkönyvek világában szerzett tapasztalatainkat!

Ezen kívül a friss blogejegyzésekről mindig hírt adok instagramon is.

Miket írók én?

Boszorkányos hírnév

Boszorkányos hírnév ifjúsági regény

(Ifjúsági regény 8 éves kortól)

Egy ifjú boszorkány, egy videoblogger palánta, néhány gonoszkodó osztálytárs, na meg egy híressé vált videó! Mi baj történhetne…?

Poison of love

Poison of Love ifjúsági regény

(Ifjúsági regény 14 éves kortól)

„Natalie Bat, az ízig-vérig rocker kamaszlány bármit megtenne azért, hogy találkozhasson kedvenc rockbandája, a Poison of Love imádott énekesével, Adrian Arronnal.

Gallay-Nagy Krisztina illusztrátor, író

2016-ban végeztem az Óbudai Egyetemen formatervező mérnökként, azóta grafikusként dolgozom, 2019 óta szabadúszó grafikus/illusztrátorként. Saját, kitalált történeteim szereplői „papírra vetése” mellett úgy gondoltam, miért is ne szerezhetnék örömet azzal, hogy nagyon is hús-vér emberek egy-egy fontos pillanatát örökítem meg. Bővebben

Hogy tetszett a bejegyzés?

Segíts visszajelzéseddel az oldal folyamatos fejlesztésében! 🙂

Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazatok szám 1

Legyél Te az első, aki szavaz!