atlasz az óceánokról könyvajánló

Atlasz az Óceánokról – Egy lenyűgöző könyv nem csak cáparajongóknak

Melyik gyereket ne nyűgözné le az óceánok hatalmas, megannyi titkot rejtő világa? Felnőtt fejjel is izgalmas belegondolni, hogy habár már a világűrt fedezzük fel, az óceánok legmélyén továbbra is ismeretlen fajok rejtőzhetnek.

Ebben a bejegyzésben az Atlasz az óceánokról című könyvről, a Napraforgó kiadó nagyméretű, gyönyörűen illusztrált atlaszáról írok nektek anya és illusztrátori szemmel, ahogy azt a korábbi bejegyzésekben már megszokhattátok!

atlasz az óceánikról

Már kézbe venni is jó ezt a méretes könyvet (28×38 cm, nem kis darab!), a borítót a szépséges és realisztikus illusztrációk mellett dombornyomásos díszítés teszi még izgalmasabbá.

A könyvért ezúton is köszönet a Napraforgó kiadónak!

klímaváltozás az óceánokban

Atlasz az óceánokról: Ismerjük meg az óceánok világát!

Részletes ismereteket szerezhetünk az Atlanti-, a Csendes-, Indiai-, és Déli-óceánról valamint a Jeges-tengerről, kitérve például a különböző áramlatok hatásaira, élővilágra, legizgalmasabb állatokra. Olyan hatalmas élőlények tulajdonságaival és életmódjával ismerkedhetünk meg, mint például a cetcápa, a nagy ámbráscet, különböző pingvinfajok és még rengeteg egyéb különleges állatfaj.

atlasz az óceánokról

Az utolsó két fejezetben pedig olyan fontos témáról olvashatunk, min az óceánokat is nagyban érintő klímaváltozás és a környezetszennyezés.

Lenyűgöző illusztrációk az óceánok mélyéről

Lidia di Blasi illusztrációi minden értelemben lenyűgözőek és élethűek, illusztrátor szemmel mindig öröm ennyire részletes rajzokat látni! Azt hiszem, a bejegyzésben szereplő fotók magukért beszélnek! 

atlasz az óceánokról illusztráció

Azt azonban érdemes megemlítenem, hogy ahogy a kiadó is ajánlja, inkább nagyobbaknak, 8 éves kortól való a könyv, ehhez pedig a nagyon is élethű illusztrációk is hozzájárulnak!

Igen részletes vizuális képet kapunk az egyes ragadozók táplálkozási szokásairól. Gyönyörű rajzok, de például cuki-pufi fóka rajongóknak inkább csak óvatosan!

cápa illusztráció
Az óceánok világa nem mindig csak kéklő csillogás...

Kiknek ajánlom?

Nem kérdés, cápa és bálna rajongóknak kötelező!

Egyetértek a kiadó ajánlásával, nyolc éves kortól már remek ajándék lehet, akár olyan gyerekeknek is, akik nem még rajonganak a vízi élőlényekért. Ez után az atlasz után biztos odáig lesz a hatalmas halakért, vízi emlősökért!

Fiatalabbaknak akkor ajánlom, ha már láttak pár David Attenborough-féle, finomkodásmentes természetfilmet. Természetfilm rajongóknak viszont bátran nyomjuk a kezébe! 😀

könyvajánló cápa rajongóknak

Atlasz az óceánokról vélemény röviden

  • Szöveg: 9/10 (Informatív, izgalmas szövegek, egyetlen apró kivetnivalóm néhol a tördelés, én tökéletesen meg lettem volna a hullámvonalban szedett szöveg nélkül is, egy-egy helyen a design az olvashatóság rovására megy. Szerencsére tényleg csak egy-egy résznél, a hatalmas képek pedig kárpótolnak.)
  • Illusztrációk: 10+/10
  • Kötés: 9/10 (Nagyalakú, keménytáblás, cérnafűzött, szép kötés. A belső lapok talán még látványosabbak lettek volna fényes papíron.)
óceánok élővilága

Összességében az Atlasz az óceánokról egy szépséges lapozgatni- és olvasnivaló. Tökéletes ajándék szülinapra, karácsonyra, vagy bármilyen alkalomra, azoknak a nagyobb gyerekeknek, akiket az élővilág leplezetlen oldala érdekel!

Atlasz az óceánokról

Érdekelnek további mesekönyv ajánlók?

Csatlakozz (privát) Facebook közönsségünkhoz, ahol megoszthatjuk egymással a mesekönyvek, gyerekkönyvek világában szerzett tapasztalatainkat!

Ezen kívül a friss blogejegyzésekről mindig hírt adok instagramon is.

Miket írók én?

Boszorkányos hírnév

Boszorkányos hírnév ifjúsági regény

(Ifjúsági regény 8 éves kortól)

Egy ifjú boszorkány, egy videoblogger palánta, néhány gonoszkodó osztálytárs, na meg egy híressé vált videó! Mi baj történhetne…?

Poison of love

Poison of Love ifjúsági regény

(Ifjúsági regény 14 éves kortól)

„Natalie Bat, az ízig-vérig rocker kamaszlány bármit megtenne azért, hogy találkozhasson kedvenc rockbandája, a Poison of Love imádott énekesével, Adrian Arronnal.

Gallay-Nagy Krisztina illusztrátor, író

2016-ban végeztem az Óbudai Egyetemen formatervező mérnökként, azóta grafikusként dolgozom, 2019 óta szabadúszó grafikus/illusztrátorként. Saját, kitalált történeteim szereplői „papírra vetése” mellett úgy gondoltam, miért is ne szerezhetnék örömet azzal, hogy nagyon is hús-vér emberek egy-egy fontos pillanatát örökítem meg. Bővebben

Hogy tetszett a bejegyzés?

Segíts visszajelzéseddel az oldal folyamatos fejlesztésében! 🙂

Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazatok szám 1

Legyél Te az első, aki szavaz!