Divatrajz könyv alapján – Vérben úszó luxus

Bret Easton Ellis: Amerikai psycho

Az előző, A marsi című könyvről szóló divatrajzos bejegyzésemben azt írtam, hogy bárkinek ajánlom. Nos, az Amerika Psychót már kevésbé lelkesen ajánlgatnám az érzékenyebb lelkülettel megáldottaknak.

Íme, milyen ruhákat ihletett Bret Easton Ellis egyszerre zseniális és undorító remekműve!

A történetről tömören: egy manhattani pszichopata üzletember nagyon részletes beszámolója a mindennapjairól.

A Christian Bale főszereplésével készült film sem egy könnyed esti mozi, remekül vannak ábrázolva az Ellis által megírt karakterek és az egész atmoszféra. Igaz, előbb láttam a filmet, mint olvastam a könyvet, és ilyenkor mindig nagy a film befolyása az olvasás közben átélt „belső mozira”.

Bret Easton Ellis: Amerikai psycho inspirálta divatrajzBret Easton Ellis: Amerikai psycho inspirálta divatrajzok
(lent nagyobb méretben!)

A ruhák talán magukért beszélnek, véres elegancia és márkanevek tömkelege. És természetesen Hip To Be Square. Do you like Huey Lewis and the News?” (Részlet a filmből, úgyhogy spoiler! Na meg Jared Leto.)

Első körben inkább a filmet javasolnám (ilyet sem mondok gyakran!), és ha azt sikerült megemészteni, akkor jöhet a könyv. Persze ha kapásból bírod a hátborzongatóan naturalisztikusan leírt szadizmust, akkor nem muszáj bemelegíteni a filmmel, kapásból jöhet a szépséges fogyasztói társadalmunk pokla nyomatott formában.

A könyv ugyanis még a filmél is „vontatottabb”, főszereplőnk, Patrick Bateman még több márkanevet sorol fel, még több a vér és perverz szexjelenet. Határozottan csak erős idegzetűeknek ajánlott!

amerikai-psycho_03_divatrajz amerikai-psycho_04_férfi divatrajz amerikai-psycho_05

Ha érdekelnek a legújabb divatrajzaim, kövess Facebookon és Instagramon is! @designfreakblog

Hogy tetszett a bejegyzés?

Segíts visszajelzéseddel az oldal folyamatos fejlesztésében! 🙂

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok szám 0

Legyél Te az első, aki szavaz!