Az év színe 2017-ben – Greenery, a megújulás jegyében

A Pantone minden évben meghatározza az év színét, ami nagy szerepet fog játszani az adott év trendjeiben. Idén a GREENERY (Pantone 15-0343), üdezöld színre esett a választás.

A Pantone közleménye szerint a Greenery azaz növényzet, lombkorona -, megnyugtató hatással szolgál napjaink zajos, zavaros politikai és szociális környezetében. Szimbolizálja felfrissülésre és megújulásra való vágyunk, emellett felhívja a figyelmet a környezetvédelem elengedhetetlenségére, arra, hogy újra közelebb kell kerülnünk a természethez.

Üzenete az életigenlés, a remény és újjászületés.

Vajon mennyire lesz népszerű ez a friss színvilág? Hódítani fog annyira, mint a 2015-ös év színe, a Marsala? Nos, tizenkét hónap alatt kiderül!

Color_of_the_year_2017_Pantone_trends_2_ az év színe
Greenery, az év színe 2017-ben

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

2016-ban végeztem az Óbudai Egyetemen formatervező szakán, öltözék- és kiegészítőtervezőként, jelenleg pedig grafikusként dolgozom.

A design világa iránti lelkesedésem és írásszenvedélyem szeretném ebben a blogban ötvözni. Munkáim

One thought on “Az év színe 2017-ben – Greenery, a megújulás jegyében

  1. Fúha, nekem nagyon tetszik, amúgy is imádom a zöldet. 🙂 Tényleg friss, a tavaszhoz és nyárhoz szerintem mindenképp nagyon passzolni fog, még talán ruhákat is felvennék ilyen színben (pedig általában a fekete-szürke-bordó triótól nehezen szakadok el. :D).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük