A varázslat benned van! – mesekönyv ajánló az erősségeinkről

Mindenki valami másban jó. Ezt gyakran még felnőtt fejjel is nehéz elfogadnunk, és nem egyszer irigykedve tekintünk azokra, akiknek valami “szuperképessége” van olyan területen, amiben mi gyengének érezzük magunkat. A saját erősségeinket pedig sokszor elfelejtjük értékelni.

Ez a gyerekeknél sincs másképp, sőt! Az iskolában folyamatosak a “megmérettetések”, és bizony van, akinek a matek az erőssége, van, akinek a sport, másnak a művészet, és így tovább. 

a varázslat benned van könyvajánló 5 éves kortól

A varázslat benned van című mesekönyv egy színes történettel segít felfedezni a gyerekekben (és felnőttekben) rejlő hétköznapi varázserőket

A könyvért köszönet a Napraforgó kiadónak

Tökéletes akarok lenni!(?)

A varázslat benned van főszereplője irigykedve figyeli osztálytársát, Attilát, aki mindenben jó. Főszereplőnk arra vágyik, hogy bárcsak ő is megszerezhetne minden képességet. Vele együtt ismerhetjük meg az osztálytársait és a sok-sok hőn áhított tulajdonságot, mint például bátorság, kíváncsiság vagy kézügyesség. 

mesekönyv ajánló: A varázslat benned van

A történet végére természetesen kiderül, hogy nem minden az, aminek látszik, és amit annyira keresünk, mint különleges képesség, az általában ott van bennünk, csak észre sem vesszük!

A varázslat benned van "unboxing":

@gallaynagykrisztina Könyvajánló a @Napraforgó🌻 kiadó jóvoltából! 🥰 Részletes értékelés hamarosan a blogomon! #booktok #könyv #gyerekkelazélet #anyavagyok #mesekönyv ♬ Vibes - ZHRMusic

Mozgalmas illusztrációk, könnyű olvashatóság!

Moni Pérez illusztrátor rajzai engem már a borítón elvarázsoltak, és a könyvet lapozva sem okoznak csalódást! Teljes oldalas, mozgalmas illusztrációk minden “szupererőhöz”, nagyon szerethető az összes szereplő. 

A szöveg tördelése pedig szintén csillagos ötös, könnyen olvasható, dinamikus, izgalmas.

Hány éves kortól ajánlom?

Nagycsoportosoknak szerintem már tökéletes kis mese, kisiskolásoknak pedig remek önálló olvasmány! Én felnőtt fejjel is abszolút élvezetesnek, tanulságosnak találom. Szabi fiam kétéves, így a történet még annyira nem aktuális, de a gyönyörű illusztrációkat öröm nézegetni, és bőven akad róluk mesélni való!

A varázslat benned van mesekönyv

A varázslat benned van vélemény röviden:

  • Szöveg: 10/10 (A történet nagyon kis frappáns, a tördelés pedig különösen belopta magát a grafikus-szívembe)
  • Illusztrációk: 10/10 (Figyelni fogom Moni Pérez munkásságát, nagyon tetszik a stílusa!)
  • Kötés, borító: 10/10 (Keményfedeles, nagyobb alakú könyv, a dombornyomott borítókkal pedig mindig le lehet venni a lábamról!)

A varázslat benned van remek ajándék ötlet nagycsoportos ovisoknak, kisiskolásoknak! 

Amellett, hogy nagyon szép, színes mesekönyvről van szó, a történet segíthet a gyerkőcöknek felfedezni a bennük rejlő képességeket, és közös beszélgetéssel segíthet megbékélni azzal, hogy nem lehet mindenki mindenben jó! 🙂

A varázslat benned van című mesekönyvet megtaláljátok a Napraforgó kiadó kínálatában

A varázslat benned van mesekönyv ajánló illusztrátor szemmel

Érdekelnek további mesekönyv ajánlók?

Csatlakozz (privát) Facebook közönsségünkhoz, ahol megoszthatjuk egymással a mesekönyvek, gyerekkönyvek világában szerzett tapasztalatainkat!

Ezen kívül a friss blogejegyzésekről mindig hírt adok instagramon is.

Miket írók én?

Boszorkányos hírnév

Boszorkányos hírnév ifjúsági regény

(Ifjúsági regény 8 éves kortól)

Egy ifjú boszorkány, egy videoblogger palánta, néhány gonoszkodó osztálytárs, na meg egy híressé vált videó! Mi baj történhetne…?

Poison of love

Poison of Love ifjúsági regény

(Ifjúsági regény 14 éves kortól)

„Natalie Bat, az ízig-vérig rocker kamaszlány bármit megtenne azért, hogy találkozhasson kedvenc rockbandája, a Poison of Love imádott énekesével, Adrian Arronnal.

Gallay-Nagy Krisztina illusztrátor, író

2016-ban végeztem az Óbudai Egyetemen formatervező mérnökként, azóta grafikusként dolgozom, 2019 óta szabadúszó grafikus/illusztrátorként. Saját, kitalált történeteim szereplői „papírra vetése” mellett úgy gondoltam, miért is ne szerezhetnék örömet azzal, hogy nagyon is hús-vér emberek egy-egy fontos pillanatát örökítem meg. Bővebben

Hogy tetszett a bejegyzés?

Segíts visszajelzéseddel az oldal folyamatos fejlesztésében! 🙂

Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazatok szám 1

Legyél Te az első, aki szavaz!