Esküvői meghívó házilag, egy kis extrával

Szeretnéd otthon elkészíteni az esküvői meghívótokat, mindezt úgy, hogy ne csak egy díszes  papírdarabként landoljon a meghívottak fiókjában, hanem ha a vendégek évek múlva veszik a kezükbe, akkor is azonnal TI jussatok róla eszükbe?

Meghívó készítés otthon

Először is, jöjjenek a technikai kérdések!

Mivel szerkesszem?

1. Online alkalmazások: Ma már több teljesen ingyenesen használható honlap közül is lehet válogatni, ahol akár viszonylag kevés grafikai tudás birtokában is összeállítható egy esküvői meghívó házilag, erre példa a canva.com, greetingsisland.com vagy a postermywall.com.

A fenti honlapok sablonjait használva viszonylag gyorsan össze lehet dobni a meghívót, azonban nem sok igazán személyes lesz bennük. Mivel tehetnéd különlegesebbé a sablon-meghívókat? Hamarosan erről is szót ejtek! 🙂

esküvői meghívó házilag szerkesztés canva

A canva.com oldalon sablonok közül válogathatsz és töltheted ki a saját adataiddal. Saját képek feltöltésére is van lehetőség, amivel igazán személye szabhatod a meghívótokat!

2. Letölthető programok: Ha kellő grafikai ismeretekkel rendelkezel, vagy csak szereted a kihívásokat és nem hátrálnál meg a több órás munkától, grafikus szoftverekkel is belevetheted magad a meghívó szerkesztés rejtelmeibe. A GIMP és Pixlr teljesen ingyenesen letölthető és használható programok, de a Photoshopnak is van ingyenes próbaverziója

Milyen papírra nyomtassam az esküvői meghívót?

Ha otthoni nyomtatóval szeretnéd kinyomtatni a meghívótokat, az egyik legfontosabb szempont, hogy milyen vastag papírral birkózik meg egyáltalán a nyomtatótok. 180 grammos papírokkal a legtöbb otthoni nyomtató gond nélkül megbirkózik, ez olyan vastag, mint egy műszaki rajzlap. Ha vastagabb kartonra szeretnétek, érdemes lehet nyomdához fordulni. Itt sem kell borzalmas költségekre gondolni, a gyorsnyomdákban (például copyguru, minicopy, stb.) , hozott papírra, A4-es oldalanként akár 160 forint körültől már elérhető nyomtatás. 

Ezen felül csak a te elképzeléseid szabhatnak határt a papírválasztásnak! Nekem személy szerint Budapesten ha papírról van szó a kedvencem a Panton üzletek széles kínálataBorítékok közül is rengeteg méretben és formában lehet válogatni, a gyöngyházfényű papírtól kezdve az újrahasznosított papírig.

(És ez nem promóciós tartalom, egyik fent megnevezett tipp sem az, így az árakban lehet a bejegyzés megírása óta eltérés! ) 

Tedd különlegessé a meghívótokat mesés illusztrációval!

Akár online szerkeszthető sablont használsz a házi készítésű meghívóhoz, akár te magad rendelkezel kellő grafikai tudással ahhoz, hogy egy szoftverrel elkészítsd az esküvői meghívótok dizájnját egy Rólatok készült, digitális technikával, de kézzel rajzolt portré igazán egyedivé teszi a házikészítésű meghívót is!

 

egyedi esküvői meghívó illusztrációval

Rendeld meg csak a rólatok készült portrét, a többit alakítsd saját ízlésed szerint!

Betűtípus, szöveg, elrendezés, mind rátok van bízva! Lehet akár egészen minimál stílusú is az általatok szerkesztett meghívó, a színes illusztráció egész biztosan emlékezetes marad a vendégek számára. 

Mire használhatod még a megrendelt illusztrációt?

Nagy előnye a digitális technikának, hogy elég egyetlen egyszer megvásárolni a portrét, azt később korlátlan számban* kinyomtathatjátok! Néhány ötlet a felhasználásra a meghívón kívül: 

  • bekeretezheted, hogy a lakás dísze legyen
  • használhatod esküvői köszönőajándékokhoz
  • az esküvő bármilyen dekorációs elemeként használható (például ültetőkártyára, vendégkönyvbe) 
  • nyomtathatod bögrére, pólóra, vagy amire csak szeretnéd
* Családnak, barátoknak bátran adhattok belőle, sokszorosíthatjátok, de kereskedelmi forgalomba nem hozható! 
köszönőajándék esküvőre

Hogyan zajlik az egyedi illusztráció rendelése és elkészítése?

megrendelés

A kívánt paramétereket kiválasztva leadod a rendelést itt, az oldal alján, vagy a gallaynagykrisztina@gmail.com email címen.

egyeztetés

Ha a webshopon keresztül rendelsz, először kapsz egy automatikus visszaigazoló emailt. (Ezzel nincs további teendőd.) Néhány napon belül pedig küldök egy email személyre szabottan a rendeléseddel kapcsolatban, ahol minden részletet megbeszélünk.

Átutalás

Elutalod a megrendelés összegét az emailben kapott bankszámlaszámra. (Webshopon keresztül leadott megrendelés során is csak a személyre szabott egyeztetés után kell fizetned!)

illusztráció elkészítése

A megbeszéltek alapján elkészítem a személyre szabott illusztrációt.

kész illusztráció elküldése

Remélem, sok-sok örömet szerzek az elkészült alkotással, ti pedig már készíthetitek is az esküvői meghívót házilag a bejegyzés elején felsorolt lehetőségek egyikével!

Stílusok és árak

Inkább szeretnéd szöveggel, esetleg nyomtatva megrendelni a meghívót?

Ebben a bejegyzésben részletes információkat és árakat találsz ahhoz, ha nem csak a páros portrérajzot szeretnéd megrendelni, hanem az egész meghívó (vagy az esküvő többi grafikai elemét, ültetőkártyákat, köszönőajándékot, stb.) elkészítését rám bíznád! 

Bármilyen kérdéssel kapcsolatban nyugodtan vedd fel velem a kapcsolatot a gallaynagykrisztina@gmail.com címen, vagy Messengeren

Esküvői meghívó házilag, egy kis extrával. 

Hogy tetszett a bejegyzés?

Segíts visszajelzéseddel az oldal folyamatos fejlesztésében! 🙂

Átlagos értékelés 3.6 / 5. Szavazatok szám 5

Legyél Te az első, aki szavaz!