Személyes történetek a háttérben – Illusztrációim az IT Services Hungary plakátjain

Mindig jó érzés, ha az ember már kinyomtatott formában találkozhat a kézzel rajzolt, digitális illusztrációival, de igazán különleges élmény, amikor órásplakáton láthatja viszont a rajzait!

Ebben a bejegyzésemben egy számomra nagyon kedves projektről szeretnék néhány szóban mesélni, amihez nekem is volt lehetőségem a munkámmal hozzájárulni, és Budapest, Szeged, Debrecen vagy Pécs utcáin járva ti is összefuthattok vele!
IT Services Hungary grafika

Az én feladatom az IT Services Hungary hat munkatárását bemutató hátterek megrajzolása volt, ami azonnal egy izgalmas kihívásnak ígérkezett. Egyik kedvenc területem, amikor (akár részemről korábban ismeretlen) személyek számára rendelnek tőlem egyedi portrékat, amelyekkel meglephetik szeretteiket vagy éppen saját magukat. Ennél a feladatnál pedig kifejezetten vérpezsdítő volt, hogy anélkül kellett „portrét” rajzolnom a szereplőkről, hogy a fizikai megjelenésükre koncentráltam volna, sokkal inkább maguk a kis személyes világuk került előtérbe.

Már a leendő plakátok hat szereplőjének rövid bemutatkozását olvasva is azonnal látni lehetett, hogy az egy-egy pozíció mögött igen változatos érdeklődési körű egyének lelhetők fel. Az első vázlatok ezek alapján a néhány soros bemutatkozások alapján készültek, és szép lassan kezdett összeállni, hogy a háttereken miként fonódjon össze a munka és hobbi világa.

A hátterek terve azonban akkor alakult ki teljesen, amikor a fotózással egybekötött személyes találkozás során minden résztvevővel egyesével beszélgettem arról, hogyan is látja a munkájában önmagát. 

Örülök, hogy a plakátok hátterének elkészítéséhez személyesen is faggathattam az alanyokat, és a vidám hangulatú „mini interjúk” során részletes betekintést nyerhettem a munkájukba. Volt, akinél ott, a beszélgetés során rajzoltam egy villámgyors vázlatot a munkafolyamatáról, hogy egészen biztosan sikerüljön elkapnom a lényeget.

Az ITSH honlapján közzétett videókat nézve pedig jó érzés viszontlátni a plakát szereplőit és látni rajtuk, hogy valóban azonosulni tudnak a végeredménnyel.

A többi videót az https://www.it-services.hu/osszkep/ oldalon tekinthetitek meg, ahol az ITSH-nál aktuális nyitott pozíciókról is tájékozódhattok!

Az én szerepem a plakátok és egyéb felületeken megjelenő hirdetések megszületésében tehát a hátterek megrajzolása volt, a fotókat Turós Balázs készítette, a grafikai munkát Bicskey István végezte, a feladatokat pedig Bőhm Kornél koordinálta az Impact Works-től.

Egy rövid timelapse videó az egyik háttér megszületéséről:

És természetesen a végére az egyik plakáttal „közös” fotó sem maradhatott ki! 😉

Hogy tetszett a bejegyzés?

Segíts visszajelzéseddel az oldal folyamatos fejlesztésében! 🙂

Átlagos értékelés 4.5 / 5. Szavazatok szám 2

Legyél Te az első, aki szavaz!