Lucy – a rózsaszín hajú vámpírlány

vámpírlány

A rajzaim mögött álló ihletet boncolgató poszt sorozatom második része. Az előző bejegyzést itt találjátok

Szeretem a már régóta meglévő karaktereimet rajzolni, mert mindig tartogatnak meglepetéseket. Hogyan született a vigyorgó vámpírlányról készült rajzom? Erről fogok most mesélni nektek. 

Ki az a Lucy?

Lucy már egy több mint tíz éve meglévő karakterem, ami azt jeleni, hogy 2008-ban bukkant föl először egy történetemben, azóta pedig rendszeresen előkerül, legalábbis rajzolt formában. Mint írott történet szereplője valószínűleg még várni kell rá, hogy igazán szerephez jusson. (Jelenlegi, írással kapcsolatos projektjeimről és már megjelent könyvemről itt olvashattok.)

Ezeket a rajtokat készítettem a rózsaszín hajú leányzóról az elmúlt évtizedben. Még leírni is durva, hogy évtizedekről beszélhetek… Ahogy az öltözködési stílusából is látszik, nem a legvisszafogottabb hölgyről van szó. 

Lucy-t most 2019-ben áprilisban rajzoltam le először, karakteréhez képest meglepően visszafogott stílusban, a ’20-as évek inspirálta frizurával és gyöngysorra, mindezt feldobva egy kis gram rockos, kék csillámporos csillaggal. Ezt a képet print formájában megtaláljátok a webshopban is.

Legfrissebb rajzomon viszont megint csak kimutatja a foga fehérjét. Szó szerint.

Ahogy azt a korábbi rajzos bejegyzésben is írtam, az utóbbi időben igyekszem odafigyelni, hogy pontosan mi is adja az inspiráció egy-egy képemhez, mi hozza meg azt a bizonyos „ezt most le kell rajzolnom!” érzést.

Néha belegondolva elég furcsa dolgokat rak össze az elmém. A vigyorgó vámpírleány lerajzolása jelen esetben konkrétan úgy történt, hogy a Velvet Underground: Pale Blue Eyes számát hallgatva (ezer hála érte Neil Gaimannek), arra gondoltam, hogy szeretnék egy kissé bágyadt hangulatú, de lágyan mosolygó lányt rajzolni.

Nekikezdtem. Aztán az a mosoly minden lett, csak nem bágyadt. Lucy pedig beszemtelenkedett a képbe az óriási rózsaszín hajzuhatagával. A visszafogott megjelenést leváltotta az vámpírfogas vigyor és a fehér szőrmebunda, a kék csillagból pedig gyűrű lett.

Ebben a félperces videóba sűrítve pedig megnézhetitek a rajzolás folyamatát. A valós elkészítési ideje 2 és fél óra volt.

Ha már szó esett a zenéről, nem maradhat szó nélkül a The Beatles és a Lucy In The Sky With Diamonds című szám. Azt sem egyszer hallgattam meg a rajzolás során. 😉

Szívesem látnád a falon?

A Lucy-ről készült két legutóbbi képem megvásárolhatod digitálisan, és otthon már nyomtathatod is, vagy válaszd keretezve! 🙂

Érdekelnek a további munkáim? Kövess Insagramon és Facebookon!

Hogy tetszett a bejegyzés?

Segíts visszajelzéseddel az oldal folyamatos fejlesztésében! 🙂

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok szám 0

Legyél Te az első, aki szavaz!