Divatrajz könyv alapján – Irány a Mars!

Andy Weir: A marsi

Ha választanom kéne, hogy mi a kedvenc hobbim, akkor bizony komoly bajban lennék! Három dolog ugyanis egészen biztosan befutó: írás, olvasás, rajzolás, különös tekintettel a divatrajzokra.

Úgy döntöttem, megpróbálom ezt a hármat összefogni, és egy bejegyzéssorozatként az olvasási élményeimből rajzolok ruhaterveket.

Az első áldozatom Andy Weir-től A marsi, amiből Matt Demon főszereplésével film is készült, jó magyar szokás szerint a The Martian címet Mentőexpedícióra fordítva.

Mindenkinek ajánlom a könyvet (és a filmet), a humora miatt még azoknak is érdemes kézbe venni, akik egyébként tartózkodnának a sci-fitől! A „mindenkinek ajánlom” tényleg nem csak egy üres szöveg, a későbbiekben bőven kerülnek majd terítékre olyan könyvek,  amik megosztják az olvasóközönséget.

Andy Weir: The Martian divatrajz
Andy Weir: A marsi inspirálta divatrajzok

A ruhák hangulatában a vörös bolygó színvilága mellett fellelhető a 60-as évek űrkorszaka, és a könyvben szereplő Lewis parancsnok disco korszak iránti elkötelezettségét is belecsempésztem.

(Akik már olvasták a könyvet, látták a filmet: Erős volt a késztetés, hogy rajzoljak egy gigantikus krumpli-ruhát. Elmerengtem azon is, hogy vajon miként lehetne a burgonyát ruhakészítésre alkalmazni. Erre talán majd inkább később térek vissza…)

marsi01_3_02
marsi01_3_01

marsi01_3_03

 the_martian_mozaik

Hogy tetszett a bejegyzés?

Segíts visszajelzéseddel az oldal folyamatos fejlesztésében! 🙂

Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazatok szám 1

Legyél Te az első, aki szavaz!

Comments are closed.