Képek nyomtatása

Hogyan tudom kinyomtatni a digitálisan formátumban rendelt, vagy ingyenesen letölthető illusztrációkat?

Olvasd végig a bejegyzést, hogy választ kapj a legáltalánosabb kérdésekre!

Ha a lent felsoroltak közt mégsem találsz választ a kérdésedre, írj nyugodtan a gallaynagykrisztina@gmail..com címre, vagy Messengeren!

A formátumról

designfreak.hu oldalról digitális formátumban megrendelt, vagy ingyenesen letölthető illusztrációk nyomdakész PDF formátumban kapod meg, az egyes képeknél feltűntetett méret szerint nyomtathatóak minőségromlás (pixelesedés) nélkül.

A megvásárolt (tehát nem ingyenesen letöltött) képeket minden esetben megkapod JPG formátumban is. Az ingyenes képek azonban csak PDF formátumban tudod letölteni.

PDF formátum megnyitása

Ha még nincs telepítve a gépedre, telefonodra PDF olvasó, a fájlok megnyitásához szükséged lesz egyre. A Google Play-ről vagy Apple Store-ból bármelyik PDF olvasó megfelel a célra, én az Adobe Acrobat Readert tudom ajánlani, mely letölthető a hivatalos honlapjukról, valamint Androidos vagy Apple készülékre is. 

Milyen papírra nyomtassam?

Otthoni nyomtatás esetén érdemes matt fotópapírra, vagy bármilyen matt kartonra nyomtatni. Alternatív megoldás lehet az egyszerű famentes rajzlap, vagy műszaki rajzlap is. 

A Panton Papíripari és Dekororációs Üzletlánc boltjaiban elképesztő mennyiségű papír közül válogathatsz! (És ez nem szponzorált tartalom. ;D)

Ha inkább nem otthon kísérleteznél, hanem pendire-on elviszed a képet egy nyomdához, ott is egészen biztosan papírok széles skáláját fogják megmutatni neked. 

A 200-250 grammos, matt típusú papírokat ajánlom leginkább. 

Mire figyelj, ha otthon nyomtatsz?

Az otthoni, egyszerűbb nyomtatók nem feltétlenül lesznek színhűek ahhoz, amit te a monitoron látsz. Ha nem vagy rutinos az otthoni nyomtatásban, és elsőre megközelítőleg sem olyan képet kaptál, amilyet szerettél volna, érdemes lehet egy közeli nyomdában nyomtattatni, A4-es színes képek nyomdától függően 100-300 forint körül mozognak.

FONTOS! A nyomtatott kép a legtöbb esetben minimálisan eltérhet attól, amit a monitoron, kijelzőn látsz! 

Gyakori kérdések

Semmi akadálya, hogy a megvásárolt, vagy ingyenesen letöltött illusztrációkat vászonra nyomtasd.

Bármilyen hordozóra nyomtathatod a letöltött képeket, amíg azt magadnak, vagy ajándékba szánod, és nem kereskedelmi jellegű.

Amíg nem kereskedelmi jellegű a felhasználás, tehát nem reklám célra, vagy eladásra készíted, csak ismerőseid, barátaid számára, addig nyugodtan nyomtathatod.

Kérlek, mindenképpen vedd fel velem a kapcsolatot a gallaynagykrisztina@gmail.com címen.

Bármilyen kérdéssel kapcsolatban írj nyugodtan a gallaynagykrisztina@gmail..com címre, vagy Messengeren!

Ingyenesen letölthető illusztrációk

Egyedi ajándék ötletek

Tetszenek a rajzaim? Kövess Instagramon!