MondoCon 2017 április – Star Wars, Trónok Harca, kézműves termékek és tömény cukiság minden mennyiségeben!

Hétvégén a Hungexpot ellepték az anime és manga karakterek, rohamosztagosok, képregényhősök, valamint különböző szubkultúrák színes, vagy éppen talpig fekete képviselői. Lássuk, milyen is egy MondoCon, és miért érdemes annak is kilátogatni, aki még egy japán rajzfilmet sem látott!

Aligha kell bemutatnom a MondoCont azok számára, akik járatosak mangák és animék terén, de a tudatlanul erre tévedők talán örülnek egy kis magyarázatnak.

Mi az a MondoCon?

„A MondoCon a japán rajzfilmek és képregények szerelmeseinek, a cosplay és a videojáték-rajongóknak, valamint a sci-fi, fantasy műfajok kedvelőinek nyújt egész napos változatos programokat 2008 óta, töretlen népszerűséggel!”

olvasható a MondoCon honlapján, és bizony, az anime és manga karakterek mellett bőven helyet kaptak a Trónok Harca, Star Wars, Marvel, DC univerzumokat benépesítő szereplők! Sőt, az árusok között mintha még nagyobb teret is hódítottak volna az előbb felsorolt amerikai alkotások relikviái.

Na de mielőtt boncolgatni kezdeném, hogy micsoda élményekkel és zsákmányokkal lehet hazatérni egy ilyen rendezvényről, kezdjük azzal, ami már a Pillangó utcától a rendezvényközpont felé közeledve feltűnhet az arra járóknak: emberek tömege „fura cuccokban”.

fotó: Rácz Tamás -racztamas.com
fotó: Rácz Tamás – racztamas.com

Mi az a cosplay?

A cosplay a »costume play« kifejezés rövidített formája, az előadóművészet egyik ága, ahol a résztvevők különböző jelmezeket és kiegészítőket viselve próbálnak egy karaktert, ötletet, koncepciót megjeleníteni. A jelmezt készítő, illetve viselő személyek, a cosplayesek, gyakran külön szubkultúrát alkotnak, melynek középpontjában e különleges szerepjáték iránti szenvedélyük áll.”

De talán a képek beszédesebbek, mint a szöveg!

Fotó: SM Photo
Fotó: SM Photo
herley quinn cosplay
Fotó: SM Photo

lol cosplay

tim burton cosplay

warhammer

yuriko cosplay

fantasy cosplay

overwatch cosplay

kalapos_

steampunk cosplay

 

Programok

Rengeteg változatos program közül válogathattak az érdeklődök, előadások, versenyek, workshopok várták a nagyérdeműt. A legnagyobb népszerűségen a cosplay versenyek örvendtek, ahol a magyar és külföldi tagokból álló zsűri által már korábban szelektált versenyzők közül vonultak fel a közönség elé a legjobbak.

Craftmanship kategória zsűrije a színpadon
Craftmanship kategória zsűrije a színpadon

Az workshopok szintén remek időtöltésnek bizonyultak azok számára, akik szívesen kipróbálták magukat például egy-egy kézműves termék elkészítésében.

steampunk guggles készítés
Workshop – Steampunk guggles készítés

A gamer világ iránt érdeklődök több játékkonzolt is kipróbálhattak, és a virtuális valósággal is megismerkedhettek.

vr

Szombat este pedig a japán Plasticzooms együttes koncertjén tombolhatták ki magukat a részvevők.

mondo con koncert
fotó: Rácz Tamás – racztamas.com

Kézműves termékek

Az egyik személyes kedvenc terültem a MondoConon a saját készítésű termékeket árusítók sora volt! Íme néhány favoritom közülük:

Banzai Monster

Zsugorka (hő hatására zsugorodó fólia) technikával készült ékszerek, kiegészítők, kandzsi feliratokkal. (Nem, nem kell aggódni, hogy például a „szerencse” felirat helyett „leves” szerepel!)

banzai monster1

banzai monster2

Poliip webshop

A Poliip shop lenyűgözően színes, saját grafikákkal ellátott pólói, füzetei, könyvjelzői, kitűzői, és egyebek. Mindenkinek megakad rajtuk a szeme, az biztos!

poliip webshop mondocon

poliip webshop mondocon

Corbie

A Corbie asztala igazi tündérmesébe illő kiegészítők tára, drótból hajtogatott tündefülek és varázslatos, kézzel bekötött kis könyvecskék, bejitalokkal töltött üvegcsék:

corbi3 mondocon

corbi2

 Black Lace Design

Igazi csemegék a goth és viktoriánus ékszerek kedvelőinek, még hajba tűzhető kis szarvacskák is fellelhetőek!

darklacedesign2

darklacedesign mondocon

tenczerSOFI

Egyedi grafikák alapján készült, plexiből és fából kivágott ékszerek, kulcstartók, egyéb apróságok. Annyi cukiság, hogy igazán nehéz közülük választani!

Tenczerszofi1

Tenczerszofi2

Rainbow overflow

És ha már cukiság, nem maradhat ki a Rainbow overflow sem, ahol többekközt elképesztően édes és aprólékos gyurma ékszerek és plüsspolipok sorokoznak.

rainbowowerflow1

rainbowowerflow2

Tamaishi Design

Igazán egyedi pólók, zseniális szövegekkel és grafikákkal. Nem nagy kihívás köztük „ez kell” darabot találni.

Tamaishi Design

Coolgear Steampunk

És végül, de nem utolsó sorban Zacky Coolgear Steampunk termékei, amikkel szemben különösen elfogult vagyok, hiszen jómagam is felhasználhattam már néhány gyönyörűséget.

coolgear

coolgear2

Plüss szőrmókok és műanyag figurák

Nem, még mindig nincs vége, hogy mikkel lehet találkozni a MondoConon!

Vattacukor színű bolyhos alpakák hadserege és egyéb tömény cukiságok elől például nem lehetett menekülni…

alpaka plüss

… és ott van a megszámlálhatatlan mennyiségű Marvel, DC, Star Wars és egyéb filmes „ereklye” is.

shopok

shopok2

A MondoCon tehát életkortól függetlenül mindenkinek nyújt látnivalót, akit az animék és mangák, képregények, sci-fi és fransy témák közül legalább az egyik érdekel!

Tetszett a bejegyzés? Nyomj egy lájkot a DesignFreakre, és még több eseményről készült beszámolót olvashatsz! 😉

Még több kép a 2017 tavaszi MondoConról

Hogy tetszett a bejegyzés?

Segíts visszajelzéseddel az oldal folyamatos fejlesztésében! 🙂

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok szám 0

Legyél Te az első, aki szavaz!