Gyerekkönyv 1-2 éveseknek, könyvajánló

Üdvözöllek új cikksorozatom első bejegyzésénél, melyben bemutatásra kerül négyféle gyerekkönyv 1-2 éveseknek!

Gallay-Nagy Krisztina vagyok, munkámat tekintve illusztrátor, jelenleg főállásban egy másfél éves kisfiú anyukája.

Hatalmas könyvrajongóként úgy döntöttem, belevágok a blogon valami újdonságba. „Kellemeset a hasznossal” alapon bemutatom azokat a könyveket, melyeket kisfiammal élvezettel lapozgatunk és mellesleg illusztrátori lelkemet is simogatja a szépséges rajzokkal.

Jöjjenek hát kedvenceink, amelyek véleményem szerint más 1-2 éves gyerekeknek is tetszeni fognak!

Négyféle szuper gyerekkönyv 1-2 éveseknek

Kukucs-könyvek sorozat (Teknős Könyvek)

Nekünk a Hová bújtál kisróka?, Hová bújtál kisnyuszi? és Hová bújtál kiselefánt vannak meg a Teknős Könyvek sorozatából. (Újabb kiadások: Lampion Könyvek)

A Hová bújtál kisróka? Szabi fiam 8 hónapos kora óta megvan, azóta lapozgatjuk. Bájos, csodaszép színes illusztrációk, kedves szöveg, és ami legalább ilyen fontos, strapabíró, minőségi kivitelezésű gyerekkönyv már a legkisebbeknek is!

Felnőttként is abszolút élvezetes a kukucskálás!

Kukucs-könyvek Hová bújtál…? vélemény röviden:
  • Illusztrációk: 10/10
  • Szöveg: 10/10
  • Minőség, strapabíróság: 10/10

Keress, találj, mesélj! és Nagy böngésző (Scolar kiadó)

Valószínűleg nem sok szülőnek kell külön bemutatnom a Scolar kiadó böngészőit. Nálunk a sorozat meglévő kötetei mind hatalmas rajongásnak örvendenek, napi szinten előkerülő könyv, mindig másik az aktuális kedvenc.

Gyerekkönyv 1-2 éveseknek

Részletes illusztrációk, a Nagy böngészőkben a legjobb értelemben a bőség zavara vár ránk. (Még felnőtt fejjel is, hónapok után is tűnik fel újdonság a képeken!)

Keress, találj, mesélj! és Nagy böngésző vélemény röviden:
  • Illusztrációk: 9/10 (Néhol egy-egy rajzon szereplő felirat lefordítása még beleférhetett volna.)
  • Szöveg: 8/10
  • Minőség, strapabíróság: 10/10

Kukucs Maci, Ki kíván jó éjszakát? (Babilon kiadó)

Szintén nagy kedvencek a „kihúzhatós” kukucs könyvek. Sokféle van belőlük, most a Babilon kiadó két nekünk meglevő könyvét emelem ki, mert azok állják legjobban a folyamatos „megpróbáltatásokat”, emellett kedves rajzok és aranyos szövegek vannak bennük.

Gyerekkönyv 1-2 éveseknek

A Kukucs Maci különösen strapabíró darab, de azért az ilyen könyvecskék mellé érdemes kétoldalú ragasztóval és celluxszal is felkészülni a szülőknek, hiszen azért van a könyv, hogy a kisgyerek lapozza. Az pedig nem mindig a legóvatosabb mozdulat. 🙂

Babilon kukucs könyvek vélemény röviden:
  • Illusztrációk: 9/10 
  • Szöveg: 9/10
  • Minőség, strapabíróság: 7/10 (De szerintem a Babilon kiadó kihozta ebből a „kihúzogatós” műfajból a legtöbbet, egy kisgyerek kezében elkerülhetetlen az amortizáció!)

Állítsd össze! – Tűzoltóállomás, Istálló (Napraforgó könyvkiadó)

Ezt a két könyvet nem olyan rég örököltük, de másfél éves kisfiamnak hamar nagy kedvence lett! A Napraforgó könyvkiadó kiadványában nagyon jópofa, hogy klasszikus leporelló könyvként és „házikóként” is funkcionál, 1-2 éveseknek szuper könyvecske!

Gyerekkönyv 1-2 éveseknek

Másfél éves kisfiam nagy kedvence állítva kinyitni, és beülni középre, úgy nézegetni. 🙂

Állítsd össze! – Tűzoltóállomás, Istálló vélemény röviden:
  • Illusztrációk: 9/10 
  • Szöveg: 9/10
  • Minőség, strapabíróság: 8/10 (Az összeillesztésnél a fülek elég könnyen hajlanak, egy picit talán lehetett volna vastagabb kartonból az egész.)

Ennyi lett volna most az én gyerekkönyv ajánlóm 1-2 évesek, a saját tapasztalataim alapján, remélem tetszett és esetleg még pár olyan könyvet is bemutattam, amit eddig nem ismertetek! 🙂


Miket írok én?

Egy varázslatos történet 8-12 éveseknek!

Boszorkányos hírnév vidám, de elgondolkodtató történet arról, hogy mivel is járhat egy-egy rólunk készült  videó megosztása.

Boszorkányhos hírnév ifjúsági regény

“Lizi varázserejét egészen idáig sikerült titokban tartania az iskolában, ám az osztályba érkező új lány, Szofi gyanút fog. Lizi barátságos közeledése ellenére Szofi elhíreszteli Lizi boszorkányságát, és azt állítja, aki a boszorkányhoz ér, ragyás lesz.

Szofi és osztálytársai addig feszítik a húrt, amíg Lizi jókora galibát okoz a varázserejével.Lizi alig várja, hogy a nyarat nyugalomban tölthesse, ám a szünidő bőven tartogat kalandokat! Zörgőkőre érkezik egy népszerű videóblogger házaspár, Lizivel egykorú fiúkkal, Benivel.Beni a saját, eddig nem túl sikeres videócsatornájához kutat természetfeletti jelenségek után. Lizi érdeklődését azonnal felkelti a fiú hobbija, hiszen lehet, hogy az interneten nem piszkálnák az ereje miatt, hanem népszerűségre tehetne szert?

Mi baj történhetne néhány videótól…?”

>>> Tovább a kiadó oldalára!

Hogy tetszett a bejegyzés?

Segíts visszajelzéseddel az oldal folyamatos fejlesztésében! 🙂

Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazatok szám 2

Legyél Te az első, aki szavaz!